Yrityksen perustaminen

Tälle sivulle on koottu käytännön vinkkejä, työkaluja ja linkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun – suunnittelusta toteutukseen.
Digibooks tekee yrityksen perustamisesta selkeämpää ja tukee sinua heti ensimmäisestä askeleesta alkaen.

Illustration

Miten perustaa osakeyhtiö?


Tiesitkö että perustamme ilmaiseksi uuden osakeyhtiön tuleville asiakkaillemme?
Laita viestiä, soita tai varaa aika niin perustetaan yhtiö sinulle yhdessä!

Osakeyhtiön perustajan tarkistuslista

    Tee ensin liiketoimintasuunnitelma
    Hae starttirahaa ennen perustamista jos se on tarpeellista
    Valitse nimi yritykselle, ja tarkista että se on vapaana (Tarvit 3 vaihtoehtoa)
    Valitse ketä tulee hallitukseen. Sinun lisäksi vähintään yksi varajäsen tarvitaan!
    Varaudu taloudellisesti että et voi nostaa heti palkkaa yrityksestä.

    Hae toiminnan alkuvaiheeseen rahoitusta jos se on tarpeellista

    Valitse tilitoimisto kuka hoitaa veroilmoitukset ja kirjanpidon kun toiminta alkaa
Illustration

Osakeyhtiön perustaminen - mitä tulee huomioida

Liiketoimintasuunnitelma

Liikeidea on hyvä kiteyttää liiketoimintasuunnitelman muotoon jossa käydään läpi mm:
● Mitä tuotteita tai palveluita tarjoat?● Kenelle myyt – eli kuka on asiakas?● Mikä on kilpailuetusi – miksi asiakas valitsee juuri sinut muiden joukosta?● Miten tavoitat asiakkaat – eli millainen on markkinointisuunnitelmasi?● Miten yritystoimintasi rahoitetaan alkuvaiheessa ja minkä verran rahoitusta tarvitset? ● Millaiset ovat taloudelliset tavoitteet – ja miten niihin päästään?● Kuka hoitaa kirjanpidon?● Swot-analyysi (Vahvuudet,Heikkoudet,Mahdollisuudet,Uhat)● Tulossuunnitelma kolmelle seuraavalle vuodelle

Yhtiömuodon valinta

Suomessa on käytössä useita yritysmuotoja joista yleisimmät on Toiminimi (tmi), avoin yhtiö (Ay), kommandiittiyhtiö (Ky) osakeyhtiö (Oy) ja julkinen osakeyhtiö (Oyj).
Nämä eroavat toisistaan vastuu,verotus, kirjanpitovelvotteiden ja byrokratian osalta.
Suosittelemme osakeyhtiötä joka on selkeämpi ja vastuukysymyksiltään paljon järkevämpi vaihtoehto jos toiminnan on tarkoitus kasvaa tulevaisuudessa ja se sisältää vähänkään riskejä.
Henkilöyhtiöissä (tmi,ay,ky) vastaat kaikista yrityksen veloista kaikella omaisuudellasi kun taas osakeyhtiössä vastuu on rajoitettu yhtiön päääomaan (pl. yhtiölainat ja vastuut joihin olet antanut takauksen henkilökohtaisesti)

Illustration

Vinkkejä alkuun

Tee budjetti helposti budjettilaskurillamme.  Se ottaa huomioon kiinteät kulut ja laskee minkä verran sinun pitää tehdä laskutusta jotta saat myös katetta. Voit tallentaa budjetin jatkokäyttöä varten!

Lue blogimme yhtiömuodon valinnasta. Siinä käsitellään toiminimen ja osakeyhtiön eroja. Saat siitä apua yhtiömuodon valintaan

Jos haet rahoitusta käytä helppoa lainalaskuriamme Sillä voit selvittää lyhennyksen ja koron määrän ja laskea kauan menee että investointi on maksanut itsensä takaisin.
Tutustu myös alla oleviin hyödyllisiin linkkeihin!

Hyödylliset linkit

Kiinnostaako ilmainen osakeyhtiö?

Kyllä, perustamme meille tuleville uusille asiakkaille ilmaiseksi osakeyhtiön. Maksat ainoastaan prh:lle menevät viranomaismaksut (280€ vuonna 2025).

Esittelyssä käymme läpi esimerkiksi✔️ Miten Digibooks helpottaa taloushallintoa ja säästää aikaasi.✔️ Kuinka kuukausiraportointi ja taloustieto tukevat liiketoimintasi kehittämistä.✔️ Mitä kirjanpito maksaa meidän kautta